Алексия представи продукцията си за участие на световен шампионат
Алексия представи продукцията си за участие на световен шампионат / ЗТО Алексия

Зонална танцова организация "Алексия" представи продукцията, с която ще участва на световния шампионат по шоу денс „Звездите в танца", който ще се състои от 15 до 20 май в хърватския град Пореч. Изпълненията бяха част от празничен концерт на клуба, в който се включиха 120 деца.

В първенството на планетата ще участват 18 възпитаници на "Алексия" на възраст от 9 до 14 години. Те ще представят 9 танца в различни спортни танцови дисциплини - "Акрогим", „Мюзикъл, „Контемпорари", „Лирикъл" и „Оупън". Солови изпълнения ще имат Деляна Ивелинова, Нанси Георгиева и Лияна Иванова. Последните две състезателки спечелиха квоти на световната квалификация по шоу денс в румънската столица Букурещ и директно ще се представят в Световния Гранд финал. Останалите на място ще преминат през нова квалификация, в която могат да спечелят квоти. При дуетите ще се изявят Момчил и Йоана, както и Деляна и Нанси.

Танцьори на "Алексия" са били отличавани в големи първенства, но за първи път ще се представят в Гранд финала, уточняват от организацията.