Актуализираха бюджета и програмата за капиталови разходи
Актуализираха бюджета и програмата за капиталови разходи / netinfo

Общинският съвет на Добрич прие предложената актуализация на бюджета на общината. С над 775 хил. лева е намален бюджетът на Добрич при актуализацията на държавния бюджет за тази година. Финансовите разчети на община Добрич предвиждат 70-80 % от намалената държавната субсидия да бъде компенсирана от собствените приходи. Останалата част от недостига ще бъде за сметка на икономии в издръжката на съответните дейности. Над 14 млн. лева са заложените собствени приходи в бюджет`2010 на община Добрич като за първото полугодие е отчетено 51 % изпълнение.

Съветниците приеха и актуализация на Програмата за капиталови разходи. Общият размер на средствата се увеличава от 4 на 20 млн. лева. Увеличението се дължи на включените в програмата обекти, които се изпълняват със средства от спечелени от общината проекти. Инвестиционният проект за подобряване на градската среда в Добрич също става част от програмата.

Съветниците приеха да се намалят заложените в програмата приходи от приватизация, тъй като се наблюдава трайна тенденция на ограничаване на постъпленията от тази дейност. Намалението е със 120 000 лева.