Честванията за 111-та годишнина от земеделското образование в Добрич
Честванията за 111-та годишнина от земеделското образование в Добрич / Дарик Добрич
 
Отборът на Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич завоюва сребърен медал от Регионалния етап на Националното състезание „Млад фермер“, информираха от училището. Домакин на проявата бе ПГСС „Ангел Кънчев“ –  Русе.  29 отбора от цялата страна мериха сили в три направления - Механизация на селското стопанство, Растениевъдство и  Животновъдство.
 
За Направление Механизация на селското стопанство за ПГ по аграрно стопанство се състезава Мохамед Мюджелиб Неджиб от 11в клас в професия „Фермер“ представи добричката гимназия в направление Механизация на селското стопанство, където показа умения в модулите Електронен тест за водач категория „Ткт“  и Майсторско управление на колесен трактор. Той бе отличен със златен медал, купа и грамота.
 
В Направление Растениевъдство се състезава Станимир Василев Димитров – от 11в клас, професия „Фермер“.  Той се състезава в модулите разпознаване на семена от зърнено – житни, зърнено – бобови, технически и зеленчукови култури и присаждане на лоза на маса с ножица Омега. Присъден му бе сребърен медал, грамота и купа.
 
В Направление Животновъдство се състезава Ергин Ердинч Сали от 11в клас, професия „Фермер“. Той участва в модулите разпознаване на фуражи и фуражни добавки и хигиена на млекодобива и хуманно отношение към животните. Ученикът спечели трето място и бе отличен с грамота, купа и медал.