56 музиканти ще участват в конкурса Надежди, таланти, майстори
56 музиканти ще участват в конкурса Надежди, таланти, майстори / Дарик Добрич, архив

56 са участниците в 18-то издание на Международния младежки музикален конкурс „Надежди, таланти, майстори”, който ще се проведе от 11 до 15 септември под патронажа на кмета Детелина Николова. В проявата ще се включат класически музиканти от България, Турция, Азербайджан, Полша и Великобритания. Председател на журито отново ще бъде проф.Виктор Чучков, а членове са пианистката проф. Милена Моллова, цигуларката и педагог Благородна Танева, виолончелистът Христо Танев и композиторът Драгомир Ненов.

Категориите, в които ще се конкурират музикантите, са солисти инструменталисти /пиано, цигулка, виолончело/, клавирни дуа и камерни ансамбли /струнни,  клавирни – от сонатно дуо до секстет включително/.

Тържественото откриване ще се състои на 11 септември от 18 часа в Огледална зала „Нели Божкова”, с концерт на Зорница Иларионова – цигулка и проф. Милена Моллова – пиано. В програмата: Сергей Прокофиев /Соната за цигулка и пиано No.2/, Ернест Шосон /Поема/, Камий Сен-Санс /Изаи - Каприз във форма на валс/.