50-годишен юбилей чества строителната гимназия
50-годишен юбилей чества строителната гимназия / netinfo
50-годишен юбилей чества строителната гимназия
18850
50-годишен юбилей чества строителната гимназия
  • 50-годишен юбилей чества строителната гимназия

50 години от създаването си отбелязва Професионалната гимназия по строителство и архитектура „Пеньо Пенев” в Добрич. В 17.00 часа утре в Художествената галерия ще се открие изложба с макети, изработени от възпитаници на училището. Ще бъдат представени около 40 проекта за жилищни и вилни сгради.

 

Една от проявите, свързани с юбилея, бе проведения на 20 март благотворителен бал, съобщи директорът на учебното заведение Йордан Йорданов. Сумата, дарена от строителни фирми – партньори на гимназията, ще се използва за допълнителни стипендии и карти за пътуване на социално слаби ученици.

 

Възпитаниците на ПГАС „Пеньо Пенев” се обучават в три специалности – строителство и архитектура, мебелно производство и електрически инсталации в сгради. В момента гимназията има 185 ученици, както и 20 преподаватели, повечето от които с инженерно образование.

 

През последните години се наблюдава спад в приема в учебното заведение. За следващата учебна година трябва да бъдат сформирани поне две паралелки. „За разлика от обикновените строителни работници професията „строителен техник” е много търсена, въпреки кризата в бранша. Затова смятам, че ще успеем да попълним класовете”, заяви Йордан Йорданов.

 

Чуйте думите му в прикачения файл: