35 зрелостници от ЕГ Гео Милев получиха немски езикови дипломи /СНИМКИ/
35 зрелостници от ЕГ Гео Милев получиха немски езикови дипломи /СНИМКИ/ / Дарик Добрич

35 зрелостници от Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич получиха немски езикови дипломи. Те бяха връчени на тържествена церемония в Огледална зала „Нели Божкова” от специалните гости на тържеството г-н Каснер – главен консултант към Службата по немски език за училища в чужбина в Посолството на Германия в България  и г-н Пригниц – координатор по немски език за Североизточна България.

„Немската езикова диплома дава престиж, авторитет и най-вече възможности на нашите ученици да учат в немскоговорящи страни без да полагат задължителните изпити по езика, за да станат студенти. Но дори и да не изберат да учат в чужбина,  немската езикова диплома дава умения, навици за екипна работа, за анализиране и синтез, които ние използваме в обучението по немски език, но те могат да бъдат приложени навсякъде и ще бъдат от полза за нашите ученици” – сподели пред  Дарик директорът на ЕГ „Гео Милев” Милена Иванова. Преподавателите по немски език Надя Бакларова и Маргарита Грозева, подготвили 35-мата дванайсетокласници за успешно положения изпит за немска езикова диплома, пожелаха на своите възпитаници нови успехи и предизвикателства в живота.

С връчването на немските езикови дипломи на випуск 2016 г., завършват Геомилевите празници в Езикова гимназия, която тази година отбелязва 45 години от създаването си.

35 зрелостници от ЕГ Гео Милев получиха немски езикови дипломи /СНИМКИ/
netinfo