Община Добричка
Община Добричка / Дарик Добрич
Общината е готова са нормалното започване на новата учебна година
Община Добричка е в готовност за нормално започване на новата учебна година.

Във всички училища и детски градини са обезпечени условията за безпроблемно протичане на учебния процес, съобщават от общината. Общо 1070 са учениците в общината, като първокласниците за тази учебна година са 130.
 
На територията на община Добричка функционират 1 средно училище, 2 обединени училища, 10 основни училища. Учебната година започва с 585 деца от 2 до 6 годишна възраст, разпределени в 30 детски градини, които осъществяват целодневна организация на обучение и възпитание.

В две училища в Добрич ремонтите ще продължат и след първия учебен ден
 
Във всички 13 училища се осъществява целодневна организация на учебния ден. Осигурени са правоспособни учители с необходимата професионална квалификация и педагогически опит, обедно хранене, обзаведени стаи за занимания по интереси и компютърни кабинети, специализиран превоз за пътуващите ученици и деца. Учебният процес е осигурен с необходимата учебна документация, учебници, учебни помагала за учениците и децата. 
 
Тази година Община Добричка задели финансов ресурс затекущи и основни ремонти в училищатаи детските градини на стойност 268 520 лв. Предстои оборудване с нови детски легла в 6 детски градини в селата Лясково, Стефан Караджа, Пчелино, Ф.Денково, Бранище и Воднянци. 
 
Извършени са частични ремонти на покривни конструкции, физкултурни салони, учебни работилници, санитарни възли, подмяна на дървена дограма с PVC в класни стаи и коридори, поставяне на ламинат в класни стаи, асфалтиране на спортни площадки, боядисване, освежаване на класни стаи и кабинети.
 
За есенно-зимния отоплителен сезон са осигурени и доставени необходимите количества течно и твърдо гориво. Специализираният превоз на пътуващите деца и ученици от общината ще се изпълнява от „Пътнически превози“ ЕООД, град Добрич. 
 
Кметът на община Добричка Тошко Петков ще открие новата учебна година в Обединено училище “Добри Войников“ в село Победа. Всички първокласници ще получат подаръчни комплекти /моливи и тетрадки/ от кмета. 
 
На 19 септември инж. Петков ще подпише договор за финансиране на проект „Реконструкция, оборудване и обзавеждане на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Ведрина” на стойност 928 439 лв., по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. Основна цел на проекта е подновяване и модернизиране на училищната инфраструктура и подобряване на достъпа и на средата.