Никулденският турнир по художествена гимнастика за деца от 4 до 10-годишна възраст в зала „Младост“ се превърна в истински празник за малки и големи, съобщиха от Община Бургас.

Община Бургас

Организатор беше КХГ “Черноморец“ с подкрепата на Община Бургас.Златната Стефани Кирякова аплодира 250-те малки грации от 6 клуба от страната. Олимпийската шампионка от Токио дори се включи активно в импровизирани игри и танци с бъдещите си наследнички на подиума. Празничното шоу с много настроение поведе бога на морето Нептун.

Атрактивен никулденски поздрав с корабни сирени и водни оръдия в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО)

Турнирът официално беше открит от Диана Саватева – зам.-кмет култура, туризъм и спорт. Сред официалните лица бяха Веселина Деведжиева- началник отдел „Спорт“, Йордан Георгиев - председател на постоянната комисия по „Спорт“ към Общинския съвет и Ани Бошева - президент на КХГ “Черноморец“.

Община Бургас

Малките гимнастички от „Грация“-Варна, „Берое“-Стара Загора, „Диляна“-Пазаджик, „Тракия“-Пловдив, „Тунджа“-Ямбол и домакините от „Черноморец“ показаха завидни за възрастта си умения. Играха ансамблови съчетания.

Община Бургас

Участничките бяха разпределени в три възрастови групи в три категории. Отличилите се бяха наградени с медали. За всички гимнастички организаторите бяха подготвили атрактивни подаръци.