Жива бира, веган вкусотии и арт зона на Флората
Жива бира, веган вкусотии и арт зона на Флората / netinfo

МастърФест събира под един покрив традиционното с новаторското, като провокира интереса към културно-историческото наследство с представени по интересен начин характерни за региона традиции в производството на храни, напитки и занаятчийски продукти. Събитието ще се състои на 3,4 и 5 септември във Флора Бургас, който е един от най-модерните в страната и се намира в сърцето на Морската градина.
В зала 3 и в двора на Флора Бургас чрез специално обособени щандове ние ще представим продукцията на едни от лидерите в бранша.
Първата крафт - пивоварна в Бургас, която се казва Пивоварната /The Brewery, се присъедини към МастърФест. Екипът й ще ви представи една добра жива Бира, наречена неслучайно "VERITAS" (Истина). Варят я на място, на тяхна инсталация, по класическа технология. Съставът е само от малц, хмел, вода и дрожди.
Щандът на Енотека също ви очаква със селекция от най-добрите вина. Магазин „Енотека", който работи с най-големите вносители на чуждестранни вина и марков алкохол, както и с голяма част от българските изби. За пореден път ще моете да вкусите на място продуктите на Mama's, марка македонски традиционни продукти- айвари, сладко от смокини и орехи, лютеница.
На МастърФест ще откриете биовина, автентичен мед, хляб с квас и веган торти. Очакват ви и много изненади от нашите автори. На 3-4 септември София Касимова ще рисува с къна върху вашите тела. Докоснете се до обичаите на Изтока. Рисуването с къна - махенди, е старо, колкото и самата ведическа култура. В Индия често можете да видите жените да оцветяват плътно стъпалата си в червено, отдавна открили свойствата на къната срещу напукване на кожата.Къната е и прекрасно средство за успокояване и намаляване на Пита доша.