Замъкът „Влюбен във вятъра“ получи ново международно признание
Замъкът „Влюбен във вятъра“ получи ново международно признание / netinfo
Замъкът „Влюбен във вятъра“ край Равадиново получи ново международно признание от International Coalition of Tourism Partners /ICTR/. Атракционът, който всяка година се посещава от хиляд туристи е един от малкото български туристически обекти и организации, които отговарят на критериите на Международната коалиция на туристическите партньори. Всъщност само Министерството на туризма, замъкът „Влюбен във вятъра“ и още една туристическа фирма отговарят на критериите за членство в международната туристическа организация, чийто слоган е Зелен ръст + качество = бизнес.
ICTP е международна коалиция на  глобални дестинации и заинтересовани страни в областта на туризма и пътувнето, които са ангажирани с качествени услуги и зелен растеж.
International Coalition of Tourism Partners /ICTR/ ангажира общностите и техните заинтересовани страни да споделят качествени и екологични възможности, включително инструменти и ресурси, достъп до финансиране, образование и маркетингова подкрепа. Тя се застъпва за устойчив авиационен растеж, опростени формалности за пътуване и справедливо съгласувано данъчно облагане. ICTP подкрепя Целите на хилядолетието за развитие на ООН, Глобалния етичен кодекс за туризъм на ООН и редица програми, които ги подкрепят.
Международната коалиция на туристическите партньори / ICTP/ развива дейността си в световен мащаб в партньорството на UNWTO, WTTC, IATA, които споделят  глобалните принципи на зеления растеж и и качество, като гаранция за устойчив туризъм.
За Замъка „Влюбен във вятъра“ това не е само поредното международно признание, но и сериозен ангажимент да продължи развитието си според принципите и критериите на International Coalition of Tourism Partners, допринасяйки за утвърждаването на страната ни като предпочитано място за туристически пътувания и устойчив туризъм.
Атракцонът заслужи членството си в международната организация със спечелените през годините национални, международни и световни награди, но и със качеството на услугите, които предлага. Създаването и изграждането на Замъка от неговия собственик Георги Тумпалов  отговаря изцяло и на целите, критериите и визията на International Coalition of Tourism Partners за зелен растеж.
Основната сграда на замъка, параклиса, винарната, художествената галерия и други обекти се изработват главно от мраморизиран варовик. Според теста на камъните от Българската академия на науките,  възрастта на камъните е между 47 и 53 милиона години. И всички останали строителни материали са напълно естествени, като мрамор и гранит. Над 20000 тона камъни са били използвани по време на строителството.
Замъкът най-вероятно е най-голямата сграда в света с форма на каменен кръст с размери от 75 до 32 метра и височина 29 метра. Покривът е покрит с меден метал с общо тегло 53 тона. Изкуственото езеро е дълбоко 5 метра. Повече от 3000 различни цветя и дървета растат в парка.
Той е предпочитан основно за еднодневни семейни туристически пътувания. Магическата архитектура на замъка, красивият парк, лебедовото езеро и художествените галерии са отлично място за множество събития и състезания. Игралната зона на замъка привлича гости на различна възраст, като се започне от "Ловно съкровище" за децата до "Лов на призраци" и "Седем смъртни гряха" за възрастните.