Снимки: Дарик Бургас
Снимки: Дарик Бургас
Стилен финал на VI Международен пленер по живопис „Созопол“ събра на едно място уникални платна срещу амфитеатъра в стария град. На изложбата бяха представени картини на 12-те именити художници, част от творческата среща, организирана от Ангелина Недин. Известната  художничка беше домакин, участник със свои платна и куратор на събитието.

Снимки: Дарик Бургас

недин

Снимки: Дарик Бургас

недин

„Благодаря на всички автори, които приеха поканата да участват. Част от тях за първи път посещават страната ни и пленера. Радвам се, че имат прекрасни впечатления! С тяхна помощ аз самата успях да видя по различен начин градът, който обичам и рисувам от дете“, каза Недин преди да раздаде на всеки от авторите сертификат за участие в шестото издание на „Созопол“. Участниците получиха и специален подарък от бутиковата колекция вино на Шато "Ботево".
 

Снимки: Дарик Бургас

Снимки: Дарик Бургас

недин

В продължение на 9 дни хилядолетната красота на Созопол рисуваха Огнян Кузманов, Симеон Кръстев, Живко Желязков, московските артисти Валери Морозов, Александър Вицин и Олга Кузмина. украинските им колеги Анни Давидченко, Алина Храпчинская, Марина Доброволская и Наталия Третякова.
За първи път със свои платна и като художник се включи председателят на Асоциацията на колекционерите-галеристи в Париж и меценат Клод Морлеон. Той пристигна от Франция специално за пленера на Недин за втора поредна година.
 

Снимки: Дарик Бургас

Снимки: Дарик Бургас

„Миналата година имах честта да присъствам на пленера на Анджи Недин и останах силно впечатлен, затова не пропуснах да се включа и тази година и дори ме вдъхновиха да рисувам. А Созопол е възхитителен, също като художниците, чиито творби успях да разгледам.  И тази година авторите са на много високо ниво. Вече имам фаворити, но няма да издам имената им“, сподели за Дарик  - Клод Морлеон.
 


След финала на изложбата всички творци и гости имаха възможността да се насладят на класическа музика на живо, специален поздрав за тях от домакините.