Весела Лечева: Готови сме да съдействаме на всяко ваше предложение
Весела Лечева: Готови сме да съдействаме на всяко ваше предложение / netinfo
Много е важно да действаме заедно, тъй като голяма част от проектите, които се начертават на хартия не стигат до крайната си реализиция, заради големия конфликт на интереси. Това заяви председателят на ДАМС Весела Лечева, която е на посещение в Бургас. Тя разговаря с кмета Димитър Николов, а на срещата присъстваха още зам.-кметът с ресор „Здравеопазване, спорт и социални дейности” д-р Лорис Мануелян, общинският спортен експерт Георги Костадинов, директорът на „Спортни имоти” Живко Иванов и председателят на Настоятелството на бургаското спортно училище Янчо Патриков.

Представени бяха плановете на Общинското ръководство за построяването на сграда за спортното училище „Юрий Гагарин”, възстановяване на съществуващите спортни бази и реализирането на проект за нова многофункционална спортна зала. Обсъждат се варианти инвестициите да бъдат осигурени от публично – частни партньорства, концесии и средства от оперативните програми. За следващата година Агенцията може да отпусне финансови средства, след като има представени конкретни предложения. ДАМС е готова да помогне със специалисти и експерти в областта на спорта, по отношение на подготовката на проекти.

Кметът Димитър Николов обяви, амбицията на Общината е на мястото на плувния басейн в к-с „Славейков” да бъде построен нов комплекс. В него ще има басейн с олимпийски размери, по – малък за тренировки и спортен хотел със възстановителна база и съоръжения за тренировки, медицински услуги и почивка. В период на създаване е Обществен съвет по спорта, в който ще участват спортни дейци от миналото и настоящето. Те ще подпомагат общинското ръководство с идеи и съвети по отношение на развитието на спорта в Бургас.