/ Община Бургас
Важно за посетителите на утрешното надпяване „Хоро се вие край лазурния бряг“! За провеждането на фолклорния празник се въвежда специална организация в района на парк "Минерални бани".

Хоро за рекорд извиха учениците от „Кирил и Методий“

Спазването на наложените правила
ще позволи безпроблемното придвижване и провеждане на събитието. Първи юни в Бургас ще бъде обявен за ден без автомобили. По тази причина в района, където ще се проведе концертът, ще се допускат само пешеходци.

За участниците и гостите на празника, които ще пътуват до мястото на събитието с автомобилите си, ще бъдат осигурени специални зони за паркиране. Автомобилите ще спират в крайните десни ленти по посока на движението по улица "Александър Стамболийски" (от главния път Бургас-Айтос до туристически комплекс "Акве Калиде"), на кръговото и в близкия паркинг в дясно от него. Полицейски патрули ще указват движението.

В зоната, където ще е разположена сцената, масите за пикник ще се ползват от представителите на гостуващите фолклорни групи. Посетителите ще може да ползват парковите съоръжения и барбекюта в страничните зони. Началото е в местността за отдих, в 13.00 часа.

Организаторите призовават хората, които ще посетят фолклорния концерт, да носят със себе си пособия за отсядане на открито като постелки, столчета, преносими масички и други.