/ Снимки: Дарик - Бургас
Кръшно българско хоро за рекорд извиха ученици и преподаватели от СУ „Кирил и Методий“-Бургас в навечерието на патронния си празник.

Най-награждаваното училище в Бургас изпрати абитуриентите си (СНИМКИ/ВИДЕО)

Точно в 12.00 часа стотици възпитаници на елитното училище се стекоха в двора, за да се включат в инициативата. Събитието се превърна в празник на пробуждането на духа и красотата на българския фолклор.

деца СУ Кирил и Методий Бургас

Идеята е на директора на СУ „Кирил и Методий“. Именно тя е и вдъхновител на превърналата се вече в традиция  инициатива на образователното ни министерство - "Розите на България"- за възраждане на традициите в българските училища.

Тя вече обхваща и над 50 български неделни училища в Австралия, Бразилия, Белгия, Русия, Сащ, Германия, Украйна, Испания, Канада, Обединени арабски емирства, Франция, ЮАР, които на 11 май - празника на Светите братя Кирил и Методий в един и същи час изпълняват български хора.
 
Празникът днес в СУ "Кирил и Методий" продължи с рисуване на открито на площада пред сградата на училището. Своя талнт показаха децата от пети и шести клас на паралелките по изобразително изкуство с ръководител Таня Стоянова.