Апаратурата е на стойност 143 520 лв., закупена със средства от общината.
Апаратурата е на стойност 143 520 лв., закупена със средства от общината. / Снимка: Община Поморие
Ново видеоендоскопско оборудване с апарати и инструменти за диагностична, оперативна и офисна хистероскопия получи Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ Поморие.

За открито и отговорно управление на Поморие

Апаратурата е на стойност 143 520 лв., закупена със средства от общината именно за нуждите на местната многопрофилна болница. Тя разполага необходимите лицензи и отговаря на всички законови и технически изисквания.

Завеждащият АГ-отделението д-р Матей Попов обясни, че апаратът дава възможност за директен оглед на кухината на матката, което от една страна спомага за по-бързо откриване на патологични процеси (като полипи, тумори, сраствания или други проблеми, възникнали след цезарово сечение и отстраняване на миоми, например), а от друга - спомага за по-лесното откриване на причините за стерилитет, онкологични заболявания или доброкачествени образувания.

Поморие получи пари за безплатен Интернет

„Видеоендоскопското оборудване ни позволява да открием измененията в матката и да поставим точна диагноза на пациентките - нещо, което до сега нямаше как да бъде извършвано в нашата болница.

С допълнителните приставки за хистерорезекция може да правим прецизирани вътрекухинни операции, при които се отстраняват конкретни материали само от точно определено място, без да се увреждат репродуктивните органи на жената и при минимални травматични последствия”, каза още д-р Попов.