Вартерес Чулуян и БЧК заедно в помощ на нуждаещите се
Вартерес Чулуян и БЧК заедно в помощ на нуждаещите се / netinfo

Вносителят на няколко от най-известните марки автомобили Вартерес Чулуян подписа днес дългосрочен договор с бургаската организация на БЧК, представена от Виолета Радева, директор на секретариата на Областния съвет на червенокръстците.

Фирмата ще отделя по 20 лв. от печалбата си, от всеки продаден автомобил с марката OPEL. Очаква се средствата, които бъдат събрани да надхвърлят за година 5- 6 хил. лв. Те ще бъдат разпределяни от БЧК в различни благотворителни кампании. Сред тях са борбата със зависимостта от наркотици и болестта СПИН, кампанията за пътна безопастност, предоставяне на топъл обяд за бездомни деца и възрастни хора, обличане на деца – сираци за техния абитуриенски бал. Първата инициатива е осигуряване на подаръци за деца в неравостойно положение по повод Коледа.

“Желаем да бъдем съпричастни с дейността на БЧК, защото бизнеса трябва да е социално ангажиран. Надяваме се инициативата ни да бъде подкрепена и от други фирми, за да подпомогнем максимален брой наши съграждани”, заяви Вартерес Чулуян след поставянето на началото на благотворителната кампания.