Всенародни тържества в Бургас за Никулден.
Всенародни тържества в Бургас за Никулден. / Снимка: Лалка Димитрова

В Никулденското градче до Часовника кипи общоградско веселие. Кметът Димитър Николов лично подпечата и подписа новото празнично издание на общинската книжка с автентични рибни рецепти "Вкусни ястия от Бургаската трапеза". Децата се снимат с интересни фотоколажи и участват в забавни творчески ателиета в специална празнична арт зона с работилнички. Едновременно с това на сцената с корабчето в никулденското градче започна един от празничните концерти, в който участват рок група "FOUR", Бургаския духов оркестър, ансамбли при НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас и вокална група "Морски песъчинки" с диригент Милена Добрева.

Атмосферата на празника се допълва с раздаване на традиционния рибен курбан, приготвен по стара рибарска рецепта, а пунктовете са до Часовника, до Компаса, на Магазия 1 до Морска гара и до СУ "Петко Росен" в ж.к. "Меден рудник".

В Никулденското градче кипи общоградско веселие (ГАЛЕРИЯ)

Празникът продължава с церемонията по обявяване на "Художник на годината" и "Бург на годината", а от 13.30 часа е традиционната "златна" снимка на имениците пред сградата на Община Бургас. Кулминацията на празника е запалването на светлините на 18-метровата коледна елха и новогодишната украса на Бургас по време на големия Никулденски концерт на площад "Тройката" в 17.30 часа.

Община Бургас благодари на всички, които се включиха и подкрепиха програмата за празника на града да е толкова разнообразна и атрактивна, а атмосферата неповторима. Това са ученически оркестри към НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", Детска фолклорна група "Чинките" при НЧ "Св. св. Кирил и Методий 1985", танцови състави "Слънчо", "Младост", "Ритъм", квартети "Вива", "Арте" и прочее.