/ Дарик Добрич
Кандидатът за кмет на Ямбол Валентин Ревански, подкрепен от П"Пряка демокрация", води в резултата с 39.22 сто при 79.61 процента обработени протоколи, съобщиха от Общинската избирателна комисия, предава БТА. Катя Георгиева, издигната от коалиция "БСП за България" печели 21.80 на от подадените гласове, Димитър Иванов от ГЕРБ - 17.43 на сто.

Кандидатът за кмет на Елхово, издигнат от ГЕРБ, Петър Киров печели 53.13 на сто от подадените гласове при обработени 93 процента от изборните протоколи. Димитър Загоров от движение "Заедно за промяна" получава доверието на 25.02 на сто от избирателите. На трето място е кандидатът на "БСП за България" Стоянка Маджарова с 19.26 на сто.

В община Тунджа предстои балотаж между досегашния кмет Георги Ст. Георгиев, издигнат от коалиция "БСП за България", и кандидатът на ГЕРБ Атанас Славов. При напълно обработени протоколи Георгиев печели 48.83 от подадените гласове, а Христов - 27.68 на сто.

При 93 на сто обработени протоколи досегашният кмет на Стралджа Атанас Киров, издигнат от местна коалиция между Атака и АБВ, печели 58.92 на сто от подадените гласове. Втори е Йордан Койчев, издигнат от БСП за България, който получава 32.84 на сто от гласовете.

Кандидатът за кмет на Болярово Христо Христов, издигнат от БСП за България, печели седми пореден мандат със 74.65 на сто от подадените гласове при напълно обработени изборни протоколи. На второ място е кандидатът на ГЕРБ Петър Христов с 22.76 на сто от гласовете.
БТА