местни избори
местни избори / Кирил Кирилов
Димитър Николов (ГЕРБ) води с рекордните 64,5% в Бургас. Това сочат предварителните данни от екзитполовете  Кандидатът на БСП Николай Тишев е с 11%, Живко Табаков (ДБГ) 7,8%, Бойко Миразчийски, НФСБ - 3%, Иво Баев (ДБ) - 2,1%.
Вотът за общински съветници в Бургас е следния: ГЕРБ 51,6% БСП 10,6% СЕК 10,6% ДБГ 9,2% НФСБ 3,6% ДБ 3,1% ДПС 1,7%

В Несебър, според първочаланите данни, за независимия Николай Димитров, който е задържан в следствения арест в столицата, са гласували над 60%. Това означава, че Димитров е избран от раз за четвърти мандат. За Атанас Терзиев (ГЕРБ) вотът е 36%  Оспорвана е битката между Красимира Германова от ГЕРБ и Тихомир Янакиев от БСП,какъв ще е развоят от нея, ще стане ясно в малките часове на деня.

В Малко Търново при 99 % преброени гласове трети мандат печели безапелационно кметът Илиян Янчев. Преднината му пред другите кандидати - Николай Костуров от СЕК и Георги Бъклев от БСП е убедителна. 
 

И досегашният кмет кмет на Поморие Иван Алексиев (ГЕРБ) печели изборите на първи тур, а според партийните щабове, разликата между него и основните му опоненти Никодим Стоянов и Янчо Славов е огромна. 

Победата в Царево е за досегашния кмет Георги Лапчев с близо 60 %. 

Драмата е в Карнобат. Предварителните прогнози сочат, че там се очертава балотаж.