Учениците на  ОУВасил Априлов с концерт за болни деца
Учениците на ОУВасил Априлов с концерт за болни деца / netinfo

 

Ученическият съвет на ОУ „Васил Априлов” Бургас организира коледен благотворителен концерт под надслов "Да дарим усмивка на децата".  Той ще се проведе днес от 17 .30 часа в залата на Бургаската опера. Инициативата за  него е на самите ученици.

Целта е да се  дарят събраните средства на „Българската Коледа” и част от тях да бъдат разпределени за  деца със специални образователни потребности /СОП/, които се обучават в училището. В момента в ОУ „Васил Априлов” има 6 ученици, за чието образование се изискват специални грижи и условия.

На сцената на Бургаската опера тази вечер ще има песни, танци и театрални откъси. Ще танцуват и малчуганите от първи клас,  които са част от танцовата формация на училището. Свои песни, ще изпълнят момичетата от вокалната  група „Чародейки”. Таланта си пред публиката ще демонстрират младите актьори на училището. 

Цената на билетчето е  2 лева. В края на концерта децата ще връчат част от събраните пари на представител на БЧК, които ще ги предостави на „Българската Коледа”.

 Това е  поредната  благотворителна проява от деца за деца, която се провежда на територията на бургаското училище „Васил Априлов”.  300 лева бяха събрани по време на Никулденската благотворителна изложба, Те бяха предоставени отново на БЧК Бургас  за да бъдат закупени подаръци на деца от социални домове в Бургас и региона.