/ Дарик Бургас
Прокуратурата разследва случай на български гражданин, бит от турски граничари на пункт „Хамзабейли“. По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров разследването по досъдебното производство ще бъде извършвано лично от прокурор, в максимално кратки срокове.
 
Ето фактите: На 29 октомври, около 07,45 часа в дежурната част на граничен пункт Лесово е постъпило телефонно обаждане от служителка на банково гише, намиращо се на втора бариера, която съобщила за случай на саморазправа с български гражданин.
 
Според нея, инцидентът е възникнал на българска територия, в района на дезинфекция на влизащи в страната леки автомобили. Веднага след сигнала на място били изпратени двама български гранични полицаи. Те установили, че техни турски колеги навлезли на територията на България.
 
Ударили няколко пъти българския гражданин, вече преминал границата с лека кола, причинявайки му синини и оток в лявото око. За инцидента Районната  прокуратура в Елхово още на 1 ноември е образувала досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на българския гражданин от длъжностни лица, при изпълнение на службата им.
 
Това е престъпление по член 131 ал.1 т.2 от Наказателния кодекс. Разследват се причините за възникване на инцидента, действията на чуждестранните длъжностни лица и начина на влизането им на територията Република България.