„Желанието на режисьора образа на Бургас да представи като един жив, млад град. Да има има хубаво и топло усещане за града“, казва Надежда Косева, асистен – режсьор на лентата.
„Желанието на режисьора образа на Бургас да представи като един жив, млад град. Да има има хубаво и топло усещане за града“, казва Надежда Косева, асистен – режсьор на лентата. / Снимки: Лалка Димитрова
Стотици на кастинг, сред тях и хубавата Джиджи
От 7 до 70 - всички на кастинг
101767
От 7 до 70 - всички на кастинг
  • От 7 до 70 - всички на кастинг
- Имам една приятелка – учителка, много симпатична - Катя, ще доведа и нея. Друго... имам и една продавачка - и тя е хубава, но е рускиня и едва ли ще се съгласи...
- Ние не търсим красавици, търсим типажи. Казвайте на родители, на съседи, на баби, на дядовци.... Куче доведете, коте...  Разпространявайте...

- Сега, застанете до стената, вдигнете номерата....
- Може ли в анфас да ме снимате? Като престъпниците.
- Не може. Ние не търсим престъпници, а статисти! 

- Какво правите в свободно си време?
- Каскади -  падене от височини, търкаляне, блъскане... Мен, например, скоро ме блъсна такси...

 

кастинг филм Бургас

Тези диалози са само част от прослушванията за статисти, които да дадат цвят на най-новия български филм - „Петя на моята Петя“. Той ще бъде сниман в Бургас през лятото на тази година. Търсят се 600 души. На възраст от 7 до 70 плюс.  

кастинг филм Бургас

След 40-годишна творческа пауза днес, на „камерна сцена“, отново се появи 75-годишният Веселин. Вече пенсионер, по професия електроженист, дърводелец и шофьор, а по призвание- масовчик. През седемдесетте години на миналия век, Веселин бил статист в „Баш Майсторът“. Ключова роля за кариерата му в киното изгирал старият му опел. Лустросаното немско возило, произведено преди десетилетия, приковало погледите на кинаджиите. Така, наред с колата, Веско също се озовал на снимачната площадка. „И доста сладолед хапнах като статист. Два-три дни в Сарафово изкарах, там се снимаше филма. Удоволствие беше за мен. И затова сега така“, раказва той.

Кастингът започна днес днес в Културен център „Морското казино“, а до ранния следобед се явиха над 100 души. Сред тях баби и внучета, майки и дъщери, ученици, дори - хубавата Джиджи - пинчер - на 2 годинки и два месеца.

кастинг филм Бургас

"Петя на моята Петя" отдава почит на незабравимата поетеса Петя Дубарова, през разказ за живота на едно съвременно момиче със същото име и подобна съдба. Снимките на филма ще са почти изцяло в Бургас. Режисьор е Александър Косев.

Ще бъдат избрани двайсетина младежи (10-12 клас) за съученици на съвременната Петя - главната героиня във филма, както и 20 преподаватели в нейното училище. И още много хора на всякаква възраст за масовите сцени. 

кастинг филм Бургас

„Желанието на режисьора е образът на Бургас да се представи като жив, млад град. Да има хубаво и топло усещане“, казва Надежда Косева, асистент-режсьор на лентата. Тя се изказа изкрлючително ласкаво за кандидатите за стасисти: „Това са хора от всякакви възрасти, които познават творчеството на Петя Дубарова, обичат града си и са пълни с живот. Това блика от очите им".  

кастинг филм Бургас

Кастингите продължават и утре, и вдругиден.

кастинг филм Бургас