Трабандът, произведен през 1980 г. носи прякора на собственика си.
Трабандът, произведен през 1980 г. носи прякора на собственика си. / Снимки: Лалка Димитрова
Тунингован „Трабант“ 601- кабрио, който носи името „Батката”,  легендарният Хот Род, но с въздушна възглавница,  Мерцедес  Газела, произведен през  1928 година- Това са само малка част от автомобилите, които днес приковаха погледите на ценителите по време на единадесетото издание на Ретропарад – Бургас.

ретропарад
netinfo

 Общо 130 автомобила и над 20 мотоциклета могат да бъдат видяни днес пред Пантеона.

ретропарад
netinfo

Сред тях изключително ценен Jaguar на хасковски колекционер, който дойде за първи път в Бургас. С подобен модел автомобил се вози английската кралица, разкриха организаторите на изложението.

ретропарад
netinfo

Сред изложените коли впечатление прави чудото на автомобилизма по времето на соца „Чайка“, която е купена от УБО, реставрирана от Националната служба за охрана и е собственост на член на бургаския клуб. Усмивки предизвика син Трабант, с надпис „Батката“ - думичка, с която в Бургас по традиция се назовават млади мъже с атлетично телосложение, облечени в спортно облекло.

ретропарад
netinfo

Дебют направи варненски колекционер с много рядък модел на “Мерцедес” от 50-те години, а гости от Сърбия, Чехия и Словения, които представиха изключително интересни и атрактивни возила.

ретропарад
netinfo

В 15:00 часа днес автомобилите ще дефилират по алеите на Морската градина, което ще финишира пред 5-звездния Гран хотел и СПА Приморец, който за поредна година е домакин на участниците в парада.

ретропарад
netinfo

ретропарад
netinfo

ретропарад
netinfo