Съветници от “Атака” срещу форум за петролопровода
Съветници от “Атака” срещу форум за петролопровода / netinfo
Общинските съветници от “Атака” няма да участват на конференция за петролопровода в Александруполис- това се казва в разпространено до медиите  събщение днес. Става дума за общ местен форум между властите в Бургас и Александруполис планиран за 19 и 20 септември. Основна тема на мероприятието е петролопроводът Бургас – Александруполис в аспектите: последствия от изграждането на петролопровода и дискусия относно проблемите около петролопровода.

Мотивите на "Атака"  за отказ от участие са, че според тях въпросът с изграждането на петролопровода не е предрешен." Засега няма никаква яснота нито за конкретното трасе на тръбопровода, нито за начините за разтоварване на танкерите, нито за мерките за безопасност и опазване на околната среда, няма финансово-икономически анализ за отражението на проекта върху туризма и цялата българска икономика. Не е направена и оценка за въздействието върху околната среда-пише още в съобщението

“Атака”  припомня  референдума в Бургас , при който 50 000 бургаски граждани, казаха “не” на проекта.

“Призоваваме колегите си от другите групи общински съветници също да откажат участие в конференцията. Особено тези, които само преди няколко месеца многократно и публично определяха проекта Бургас – Александруполис като безумен и крайно неизгоден за Бургас и България."-допълват съветниците от "Атака"

Така заедно ще спестим на бургаския бюджет значителна сума за пътни, командировъчни и т.н.” се казва в декларацията.

 Атакистите декларират че, нежаланието им за участие няма нищо общо добрите приятелски отношения между двете общини