Христос Янулис и Богдан Рупанов бяха доведени под конвой в съда в Поморие. След заседанието в ареста остава само Богдан.
Христос Янулис и Богдан Рупанов бяха доведени под конвой в съда в Поморие. След заседанието в ареста остава само Богдан. / Снимки: Лалка Димитрова
След три часа и половина заседание районните магистрати отказаха да задържат под стража щуреят на Очите, друг остава зад решетките
След три часа и половина заседание, два от които в размисъл насаме, съдия Николай Бъчваров от Районния съд в Поморие освободи от ареста 23-годишния Христос Янулис, шурей на Димитър Желязков-Очите. Янусис беше задържан в петък, заедно с още петима души по подозрение за нападението над 19-годишен ученик от Поморие. В последствие трима бяха пуснати, а зад решетките останаха само 23-годишния Богдан Рупанов и Христос.

Според прокуратурата, двамата са нападнали посред бял ден Георги Т. директно на улицата в Поморие, против волята му го откарали в дома на

Богдан, качили го на тавана, принудили го да си свали боксерките, вързали го със свински опашки, измъчвали го в продължение на часове, а после го накарали и да застане на колене и да напише определен текст на две бележки. Обвиняемите отричат. „Нещата не са такива, каквито се представят”, каза Христос в съда.

Христос Янулис
"Нещата не са такива, каквито изглеждат"

„Синът ми няма нищо общо. Може други да прехвърлят вината върху него, всеки гледа да си измие ръцете. Не допускам синът ми да е сторил това. Не вярвам той да е извършил насилие срещу човек. Абсурд е това да е в нашата къща. Аз съм си вкъщи, нали ще чуя, ако има насилие.

Той си стои в неговата стая, гледа си телевизия....”, заяви в кулоарите на съда бащата на Богдан – Васил. Относно професионалните ангажименти на сина си, той уточни: „Не се занимава с с нищо. Има кученце и си го разхожда. Аз го издържам. Беше охрана в Слънчев бряг, после в супермаркет и сега, лятото, се очаква пак да започне работа”.

Васил Рупанов
"Абсурд е това да е в нашата къща. Аз съм си вкъщи, нали ще чуя, ако има насилие", каза бащата на Богдан - Васил Рупанов.


Богдан е с присъда за грабеж, който извършил като непълнолетен, а Христос е реабилитиран. Съдът прецени Богдан да остане под стража и отхвърли искането на прокуратурата за налагането на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” и на Янулис. Решението все пак не е окончателно и може да бъде обжалвано.