Районният съд в Бургас остави Стоян Георгиев в ареста. На 23 юли мъжът, от ямболското село Джинот, беше преследван близо 40 км от пет полицейски автомобила.

При опит да бъде спрян бяха ранени двама полицаи - единият пострада, след като мъжът блъсна полицейска кола, а вторият е ранен от рикоширал стоп-патрон.

Полицейски служители са ранени след гонка с автомобил в района на Бургас

Автомобилът беше спрян на входа на град Средец като беше опъната лента с шипове. Съдебният състав го определи като "личност с висока степен на опасност".

29- годишният мъж е обвинен в две умишлени престъпления, извършени с висока доза цинизъм, посочиха от прокуратурата. Стоян Георгиев е шофирал под въздействието на два вида наркотични вещества.

„Той не е спрял на стоп-палка и не се подчинил на полицейско разпореждане и още- причинил ПТП, вследствие на което е причинил фрактура на ръката на полицейския служител като деянието е извършено под въздействието на наркотични вещества”, каза Антоанета Маркова, говорител на Районна прокуратура Бургас.

По думите на адвоката му Иван Боев той осъзнава, какво е направил и съжалява.

„Голям мъж е, има две малки деца - непълнолетни. Каза ми, че съжалява за това, което се е случило и няма спомен точно какво е направил”, съобщи адвокатът му.

В съдебната зала Стоян поиска по-лека мярка „домашен арест”, за да се грижи за болната си баба, която била на легло, както и за двете си непълнолетни деца. 
БГНЕС