/ Снимка: Станимир Димитров
Техническа неизправност в автомобила на 18-годишния Алекс Димов, който предизвика тежка катастрофа с две жертви в Карнобат, е имало, но заради лошото състояние на улицата. Това коментира в кулоарите на съдебната палата в Бургас защитникът на карнобатлията адв. Красимир Кацарски. По думите му, до трагичния инцидент се стигнало заради пропадане на пътната настилка.
 

катастрофа Карнобат
netinfo

„Улицата, по която е шофирал Димов, е компрометирана на места, има сериозни пропадания. Точно в такъв участък, картерът на автомобила вероятно се е ударил в асфалта. Последвал ляв завой и удар в стълба, след което колата е блъснала двете пострадали жени“, уточни адв. Кацарски. За това свидетелствали и показанията на двамата очевидци на пътния инцидент.
 

Алекс Димов, който блъсна и уби две жени в Карнобат, возил 13-годишно дете


От показанията на самия Димов станало ясно, че той веднага е напуснал автомобила след катастрофата и се насочил към двете жени. Опитал да им окаже първа помощ, но без успех. „Бил е много притеснен. През цялото време е повтарял „… какво направих, какво направих!“, каза защитникът.

По време на днешното заседание, на което трябваше да бъде определена мярката за неотклонение на Алекс, от прокуратурата съобщиха, че младежът често напускал пределите на страната /общо 4 месеца за последната година/. Това давало основание да се счита, че може да се укрие, ако бъде пуснат от ареста. Затова и настояха за налагането на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него.
 

Повдигнаха обвинение на шофьора, прегазил две жени в Карнобат (ВИДЕО)


„Димов е пълнолетен от няколко месеца. Няма работа. Живее на семейни начала заедно с приятелката си. Отглеждат и новородено. Дали той е бащата на детето обаче не е ясно, тъй като припознаване липсва“, заяви прокурор Валентина Маджарова. От думите й стана ясно, че към датата на инцидента /3 ноември/ Алекс Димов е имал шофьорски стаж от едва 19 дни.
 

В деня на катастрофата подкарал автомобила заедно с 13-годишния брат на приятелката си към близък магазин. Детето стояло на предната дясна седалка и по чудо се разминало без драскотина. Близки на Димов коментираха, че той е изключително кротък. Бил при баща си в Англия, където членове на фамилията се занимавали със строителство. В България се върнал заради чаканото бебе.
 

Повдигнаха обвинение на шофьора, прегазил две жени в Карнобат (ВИДЕО)


„Български гражданин съм, но говоря турски. Движех се с малко над 50км/ч. Изгубих управление над автомобила. Искам мярка „подписка““, бяха единствените думи на 18-годишния младеж пред съда, който беше доведен с белезници, криейки лицето си от журналистите с качулка. Мерцедеса получил от баща си като подарък за взетата книжка.
 

катастрофа Карнобат
netinfo

След кратко съвещание магистратите му наложиха мярка за неотклонение „задържане под стража“, която може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас в три-дневен срок. „Убил си двама души, а днес не каза дори, че съжаляваш за стореното.

Оставаш в ареста. Ако излезеш навън можеш да се качиш отново на автомобил, въпреки, че книжката ти е отнета. Осъзнаваш ли, че можеше да се случи още по-голяма трагедия и съжаляваш ли, че си оставил две жертви на пътя“, каза съдия Катя Господинова.
 

Две са жертвите след трагедията в Карнобат


Инцидентът стана 3 ноември на карнобатската улица „Петър Берон“. Заради несъобразена скорост Димов е изгубил управление над автомобила си, става ясно от разследването. От удава 70-годишната Ганка е загинала на място.
 

катастрофа Карнобат
netinfo

Няколко часа след това, другата блъсната жена – 84-годишната Каля, издъхна в болница. Пробата за алкохол и наркотици на водача е отрицателна. Алекс е с повдигнато обвинение за причиняване на смъртта на двама души. Наказанието, което може да получи е от 3 до 15 години затвор.