Супер шоу на скейтъри от цяла България в Изгрев
Супер шоу на скейтъри от цяла България в Изгрев / netinfo

Скейтъри от цяла България пристигат днес в Бургас, за да тестват най-модерното специализирано съоръжение в страната - Скейт парк "Изгрев".
Между 15.00 и 20.00 часа те ще се включат в демонстрационно шоу с много музика и атрактивни изпълнения.
По инициaтива на местния скейт отбор "Аmnesia" и със съдействието на Община Бургас в града пристигат около 100 скейтъра от София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Димитровград, Добрич. Събитието няма да бъде със състезателен статут, но все пак организаторите са осигурили награден фонд за най-сложните и атрактивни трикове.
Скейт паркът представлява затворена система, съставена от извивки с височина от 1.2 до 1.6 м., "spine" трансфер, няколко "hip" трансфера с различен ъгъл, "bump", 7-метров извит рейл, 4-метров извит ръб с тръба, 4-метров прав рейл.
Съоръжението включва още пирамида, висока 1.2 м., състояща се от "А - frame" трансфер и рейл, 2 трансфера с наклонени, прави ръбове + рейл, баланс, голям скок, "Bump" трансфер, пирамида, висока 1.5 м. - с извит ръб. Кръгът се състои от няколко сета стълби, наклонени ръбове, рейлове, "euro gap" и виражи.
Алеите около съоръжението са с широчина приблизително 3 метра, като на места се образуват площадки с размер над 160 м2, които ще бъдат подходящи за практикуването на ролер спортове. Площта на алейната мрежа, предвидена за благоустрояване, е 1 947 м2. Пространството е проектирано така, че да дава възможност за бързо развитие на начинаещите и приятни моменти при карането за по-напредналите скейтъри и ролеристи.