Стойновски внесе жалба в ОИК
Стойновски внесе жалба в ОИК / netinfo

Лидерът на коалиция”Ваклин Стойновски за БУРГАС” и кандидат за кмет внесе жалба в ОИК за купуване на гласове. В нея Стойновски съобщава за случаи на купуване на гласове на избиратели в м.с. Черно море и гБългарово.

Промоутъри на коалицията са посрещани в тези селища от ромите с информацията за раздавани пакети с храни."Навсякъде ромското население ни посрещаше с думите за какви улици и детски градини ни говорите, когато преди вас минаха и ни дадоха пакети с олио, ориз,боб и захар и казаха, че ще минат отново да се разберем за изборният ден”съобщават членове на предизборния щаб на Стойновски .Според него , това може да се провери на място в самите населени места, защото хората не крият, че получават такива „подаръци”.

„За мен купуването на гласове е не само като се дадат пари, а и всеки материален стимул, който предразполага избирателя”, категоричен бе Ваклин Стойновски. Според кандидатът за кмет тези сигнали трябва да се проверят на място, за да не се стигне до разрастване на случаите, както това стана в общините Несебър и Созопол.