/ МВР
На този етап, няма решение за освобождаването на д-р Георги Митев от директорския пост
Централното управление на Българска агенция по безопасност на храните оказва пълно съдействие на разследващите органи във връзка с обвиненията за корупция в БАБХ-Бургас.

Изведоха директора на Агенцията по храните в Бургас през задния вход (СНИМКИ)

Това обявиха пред „Дарик“ от пресцентъра на агенцията. На този етап, няма решение за освобождаването на д-р Георги Митев от директорския пост. „Ако бъде преценено, подобна мярка ще бъде предприета на по-късен етап“, уточниха оттам.
 

Спецпрокуратурата обвини за подкупи петима служители на Агенцията по храните в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО)

 

17.20 часа днес: Спецполицаи извеждат през задния вход д-р Георги Митев.
Снимки: Лалка Димитрова

Към момента директорът на агенцията по храните в Бургас е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група за рекет. Д-р Митев е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ с рекорден размер - 150 000 лева.

Парите трябва да бъдат внесени по сметките на вътрешното министерство в три-дневен срок, обясниха юристи. В противен случай, Митев ще бъдат "задържан под стража".
 

ГДБОП и прокуратурата влязоха в БАБХ-Бургас (СНИМКИ)


Той бе пуснат от ОД на МВР-Бургас в 7.00 часа тази сутрин. Не е ясно дали Митев, който взема заплата в размер на 1 500 лева като държавен служител, ще успее да събере подобна сума.

Пред „Дарик“ адвокатът му съобщи, че ще внесен искане за изменение на мярката с по-лека или подписка пред специализирания съд.