/ ОДМВР-Бургас
Деветдесет  деца от училище „Атанас Манчев“ в Айтос останаха възхитени от демонстрациите на служители от елитното звено „Специализирани полицейски сили” към Областна дирекция на МВР, които заедно с инспектора по превенция Цветелина Рандева гостуваха в школото по покана на местния Ротари клуб.
 
Главен инспектор Марин Димитров и колегата му Янчо Темелков разказаха в детайли за ежедневието на полицаите, участватще при задържането на особено опасни нападатели, да отговарят за охраната на масови мероприятия или да гарантират спокойствието и сигурността при масови безредици.

2

Подрастващите следиха внимателно разказа на главен инспектор Димитров за използваните от спецполицаите персонални радиостанции, тактическите  набедрени кобури, алпийска и водолазна екипировка, картечните пистолети, електрошоковите прибори „Taser” и снайперските карабини.

3

Огромен интерес предизвикаха бронежилетката и предпазният шлем, както и високопроходимият брониран автомобил, ползван от СПС. Демонстрирана беше и разгъваемата лента с шипове, използвана за принудително спиране на автомобил, чийто водач не се е подчинил на полицейските разпореждания.

4