Слушатели обявиха „Шведска маса” за тъпа фантасмагория
Слушатели обявиха „Шведска маса” за тъпа фантасмагория / колаж: Златина Гайдажиева
Слушатели обявиха „Шведска маса” за тъпа фантасмагория
54264
Слушатели обявиха „Шведска маса” за тъпа фантасмагория
  • Слушатели обявиха „Шведска маса” за тъпа фантасмагория

И беше вторият седмоднев от шестия месец на годината трета от управлението Му на Оногова, Що В Земята Португалска Семето На Православието Пося.

И настанаха дни усилни. Земята с големина на една човешка длан спря да се тресе, но пък край петолъчната земя бурета с гръцки огън гръмнаха и гръм порази хора и къщи.

Тогаз чу се, че хора нечитави и с нечисти помисли уж буретата с огън гръцки на унищожение предавали, пък те буретата все там стояли били.  Демек някой неистина казвал за делата сторени, но пък пари истински взимал за туй.

И събраха се хората по агората и думаха си думи учудени защо така станало е и кой виновен е, ама излезе пред тях самият всемилостив гербератор Ленторезец I Копник и рече им, който има уши да слуша и те заслушаха се и каза им „Ние не признаваме името Северна Македония!” А людете почудиха се на кой му пука за това и питаха се „Кои сте вие, дето не признавате някаква северност?”

Тъй в непризнаване минаха дните и стигна се до петък, пък тогаз разтърси се земята и пластовете земни разместиха се и по земната твърд изпълзяха две изчадия гнусни, с имена Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон, пък слова скверни и противни задумаха. Тогаз настана вой, рев и скърцание със зъби и родът черовечески беше предаден на погибление духовно.

Тогава в ефира пропищя или изви протяжен вой варненската вълчица Стефифешън с поредната си кавърверсия. Беше кошмар, но след него последва втори. Никой не позна песните, които Стефи кавърверсифицираше, но пък тя си пя както знае.

Тази музикална интервенция принуди шофьорът на такси и ударник на късите дистанции Добруджата да позвъни по телефона и да наругае водещите, пък после да ги призове да спрат певицата, защото броячът в таксито броял наобратно, а клиентите просто бягали.

И по-лошо стана, защото носителят на многобройни награди от конкурса „Синузит по ноти” , известен с името Джорджано изпя своя хит „Номера ми вземи”. На видеоклипа артистът се попипваше на странни места по странен начин, но пък явно това му харесваше.

В настаналата музикална идилия се вклини Критик Стоян, който заклейми водещите като тъпи, малограмотни и пошли. След това обясни, че темите на предаването им са лишени от патриотизъм, но пък музиката им била прилична.

Случайно или не в ефира се чу пискливия трол Мизар и водещите поведоха спор дали пискливецът е поляк или полякиня или американец.

Последва го социологът Райко Извадката. Той беше проучил статута на изпълнителя и го нарече син на полско момиче, което е родило папата и дори имало данни, че бил божество, на което двамата водещи дори и с оскъдните си теологични познания презрително се засмяха.

В ефира без никакво предупреждения пак изпищя като хиена, стъпила върху въглен Стефифешън, този път песен на рок група Сигнал. Песента звуча много непознато.

Познато прозвуча проф. Генчев, който наруга телефонните връзки и се оплака, че не можел да се свърже с предаването. Връзката естествено се разпадна.

Телефонната бариера преодоля обаче Ники, за да каже мнението си по основната тема „Кои са най-големите български фантасмагории?”

За такива той посочи плавателния канал между София и Черно море, чистотата на водата в Черно море и липсата на чернобилска радиация в България.

В този дух в ефира изтече ужасна интерпретация на песента на Селин Дион, с която канадката потопи Титаник. Песента този път беше изпята от пияни руснаци, така се казваше групата, де.

Иван Терзиев определи като най-голямата фантасмагория твърдението, че Варна е морската столица. Дори спомена, че Бургас отвсякъде е надминал този северен морски град.

След него друг слушател каза кратко „Варна е жена коварна.”

В ефира последва научен спор на тема „По какъв начин да ремонтираме телевизора на Весо Максимовсон, чийто екран излъчва виолетово зелена картина и образи.

Добруджата призова собственика да вземе магнит и с въртеливи движения от центъра към краищата да върти магнита, за да се оправела картината.

След него рипна проф. Генчев и каза, че това е глупост и посъветва да не се търси магнит, а индукционен поялник, който да се размахвал пред екрана незнайно защо.

Накрая Весо Максимовсон тегли една майна на всичко и се закани да си купи друг телевизор.

Тъй безкрайно тъпото предаване завърши, а водещите му се заканиха да го правят пак следващия петък.