„Сладкопойна чучулига”  без юбилеен концерт, отлагат го с година
„Сладкопойна чучулига” без юбилеен концерт, отлагат го с година / снимка, архив
„Сладкопойна чучулига” без юбилеен концерт, отлагат го с година
52927
„Сладкопойна чучулига” без юбилеен концерт, отлагат го с година
  • „Сладкопойна чучулига” без юбилеен концерт, отлагат го с година

 


Юбилейният 25 конецрт на песенния конкурс „Сладкопойна чучулига" ще бъде отложен с една година. Това съобщиха днес огранизаторите на фестивала за деца, койт още се състои на 5 и 6 май. Целта е да има достатъчно време и средства за да се изготви нова, съвременна концепция на фестивала, която да бъде интересна за по-масовата публика.
Над 200 са участниците заявили желание да участват с песен в конкурса. Най-добрите изпълнения ще бъдат качени на сайта на фестивала, авторите също ще предоставят творбите си на организаторите на конкурса. Ще остане и наградата на Иван Пантелеев.
„В първите години на тези концерти е имало такъв голям интерес, че се е налагало да се прави и есенто издание. Сега, предвид качествената културна програма на община Бургас е редно да променим концепцията на тези концерти, да ги осъвременим. Необходимо е време на се обмисли и изпълни качествено идеята и догодина да представим на публиката един истински спектакъл", обясни зам. кметът по образование и култура в община Бургас - Йорданка Ананиева.
Според председателят на сдружение „Сладкопойна Чучулига" - Боряна Пантелеева тази година фестивалът ще има много нови елементи.
За първи път, в художествения конкурс ще бъде включена категорията компютърна рисунка. На 5 май за децата участници ще има истинскки карнавал, със специали подаръци.
Повече за новостите, чуйте в звуковия файл от Боряна Пантелеева: