„Шведска маса” откри какво обича българинът
„Шведска маса” откри какво обича българинът / колаж: Ангел Иванов
„Шведска маса” откри какво обича българинът
63358
„Шведска маса” откри какво обича българинът
  • „Шведска маса” откри какво обича българинът

И отпочна се последният седмоднев от времената безпарламентарни и в земята с големина на човешка длан за избори заготвиха се. По агората плъзнаха и запъплиха добри хора и обещаваха благини и приятности безмерни  на людете. И едни вярваха, а други хич даже.

Но вярват или не всички стигнаха до петък и тогава крава излая, петел измуча, куче изкукурига, а мишка като магаре изрева. Тогава започна предаването „Шведска маса” и двете радиоизчадия Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон радиозпуснаха слова скверни и мерзки.

И вредом настана рев, вой и скърцание със зъби, а  родът человечески беше предаден на гибел телесна и погибление духовно.

В началото се изля „майчина песен” в изпълнение на баба шаманка, която мляска, сумтя и пръхтя в праймтайма. Последва новото парче на Джорджано „Тя е новата”, посветено на поредната несподелена любов на Краля на синузитите.

Същевременно двамата водещи потънаха в безумен спор дали „куряга”  е крем за фиксиране или крем за хлъзгане.

За повече романтика бе изчетена баладата „Кашик лайф” от бургаския бард Иван Терзиев. На един лист А4 се разляха рими за възбуда на караул на пост, портрет на плешив партиен вожд, който се превръща в Мона Лиза и изобщо много тежки сексуални отклонения.

Съвсем в този дух изреваха отвратителна кавърверсия и руснаците трезвеници от рок групата „Дрънк рашънс”.

Последва интервю с кандидат за народен представител, който трябваше да отговаря на въпроси от типа на „Ти ще крадеш ли?”, „Ти влизаш в парламента, за да си оправиш бизнеса ли?”, „Ти колко си плати, за да влезеш в листата?”, „Ти ще си водиш ли бизнеса от парламента?”

Човекът беше въртян на центрофуга и издържа.

Веднага след него позвъни Лудият бомбаджия Борката и призова изборите да се проведат с тротил, С4 и автоматично оръжие.

Последва обаждане на Румен Стойчев по темата „Какво най-много обича българинът?” Румен Стойчев обясни, че любимото на българина е да яде на шведска маса със столове.

Иван Терзиев пък прозря, че българинът обича родината си, когато е далеч от нея. Обича чуждото и не цени своето. Обича да го обичат  и да го вадят от калта.

Бат Коста пък извика, че българинът най-много обича да хапва, да пийва и „тези три работи”.

Във фейсбук профила пък Криси каза, че българите най-много обичат леба и даеба. Тутакси дебилните водещи започнаха семантичен анализ каквоозначава думата „даеба”. Така и не стигнаха до някакво прозрение.

Римлянинът обвърза обичта на българина с това друг да му върши работата, да е безотговорен, друг да е виновен и че най-вече обича секса. Заради секса полети се отменяли.

Стефан достигна до прозрението, че българите обичат когато им кажеш да направят нещо да отвърнат със 100 довода, че това нещо няма да стане.

После порица водещите, че правели секс само с една жена и да взимали примери от него.

Слави Николов обясни, че българинът обича жената на комшията.

Радко Извадката като виден социолог се обади, за да сподели, че най-гледаният сериал е „Къде е Маги Халваджиян” и „Ще ядем голямото дърво на живота”

Непосредствено след него позвъни Радо, за да обясни, че в предаването звънят само изтрещялсони и, че българите най-много обичали да завиждат и да мразят.

И на финал Ники сподели, че от страна със златен лев едни хора направили България кенеф.

Така безумието приключи, но другият петък пак.