/ minecraft.com
За пръв път в Бургас, в училище ще се изучава компютърна игра за малки деца. В новото „Александър Георгиев-Коджакафалията“ като учебна дисциплина ще бъде въведена популярната в цял свят „Minecraft”.

За тази цел в събота, в експо център „Флора“ ще пристигнат представители на този софтуеър, за да обучат преподавателите и им предоставят разработена методика за предаване на умения по него.

“Minecraft” играта позволява строене от различни по вид блокчета в триизмерен свят. Играчът има свободата да избира как да играе, като основните му цели са да оцелее след атаките на чудовища и да си построи подслон.

Основата на играта се върти около създаването на постройки. Светът, който заобикаля играча, е направен от кубчета, които представляват различни материали  - пръст, камък, руда, дърво.

В режима на оцеляване играчите трябва да съберат средства, да изградят постройки, бойни тълпи, поддържат града си и да опознаят земята в своя опит да оцелеят. Те имат инвентар, в който могат да съберат предмети. Тези елементи могат да бъдат комбинирани, използващи някои рецепти за създаване на средства и други предмети.

Целта на режима е да бъде убит дракона, Уидъра и да съберат всички постижения. Играта има два режима – творчески и екстремен.