/ Веселин Максимов
Съветник Живко Табаков
100465
Съветник Живко Табаков
Кмет Димитър Николов
  • Съветник Живко Табаков
  • Кмет Димитър Николов
Бюджетът на Бургас за 2019 година е 253 000 000 лева. Общинските съветници гласуваха макрорамката с 41 гласа „за“, 3 „против“ и    1 „въздържал се“. Против тази сума бяха само представителите на БСП и Живко Табаков от Движение „България на гражданите“.

Той обяви, че бюджетът е завишен „умишлено и предизборно“ и изказа несъгласие със средствата, които се отделят за реновация на някои обекти и места, за сметка на инфраструктурата в малките съставни селища на общината и  други пера от общия план.

Според Чанко Мирчев от БСП социалната политика е недостатъчна. Той нарече бюджета „на статуквото, не даващ решение за изпълнение на най-важните задачи на общината.“ Колегата му Кирил Петков поиска намалени цени на автобусните билети за някои социални групи.

Кметът Димитър Николов заяви, че „бюджетът е стабилен и гарантира баланс между разходната и приходната част, 40% от него отива за образование и в този смисъл е анти-предизборен. Резултатите от него ще станат ясни за доброто бъдеще на Бургас години след това.“

Като други приоритети в него той подчерта екологията и развитието на  бизцнеса. „Община Бургас не отваря пряко работни места, но има специално отношение към всяко инвестиционно намерение и гледа да го подсигури с довеждаща и подземна инфраструктура“, добави той.

Чуйте в звука съветникът Живко Табаков и кметът Димитър Николов