Нови пътища в община Средец става кауза
Нови пътища в община Средец става кауза / netinfo
Кметът инж. Жабов поиска помощ от зам.-председателя на ГЕРБ за довършване на пътната инфраструктура в Общината

Община Средец ще бъде подпомогната с целеви средства за довършване на реконструкцията на уличната мрежа. Това стана ясно след посещението на зам.председателите на ГЕРБ Цветан Цветанов и Димитър Николов в една от най-големите като територия общини в България. Искането за довършване на ремонтите и обновяването на улици в общинския център и на четвъртокласната пътна мрежа в общината беше а кмета инж. Иван Жабов. Общинската администрация е кандидатствала за средства за реконструкцията на пътната инфраструктура, но средствата за обновяването й не са достатъчни за да бъде завършена, обясни Жабв.  Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветанов обеща: „Освен, че ще получите подкрепа от народните представители от ГЕРБ от Бургаския избирателен район, аз също ще положа максимални усилия да подпомогнем Община Средец с повече целеви средства с постановление на МС. Помагали сме на много общини, ангажирал съм се на подобни срещи, сега ме спечелихте за тази кауза“.
Стотици изпълниха залата на Трансграничния културен център в Средец за да се запознаят с програмата на ГЕРБ и да зададат своите въпроси към част от ръководството на партията. 
Поставени бяха въпроси за пътната инфраструктура в района и състоянието на отсечката Средец-Ямбол, при което зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов заяви, че всички помнят тежката зима и че единствената функционираща връзка беше Бургас-Средец-Ямбол. „Тогава говорехме с Лиляна Павлова и с АПИ и тя влезе в програмата, но след няколко дни беше невъзможна заради влизането в правомощия на служебното правителство. Но в следващия парламент тази пътна връзка ще бъде реконструирана така че да може да поема натоварен трафик при екстремални условия. Вече е вкарана в програмата на ГЕРБ за реконструкция на пътната инфраструктура“, заяви Димитър Николов.