Първото ин витро бебе на Бургас ще е гимнастичка, ориса я кметът
Първото ин витро бебе на Бургас ще е гимнастичка, ориса я кметът / netinfo
Първото ин витро бебе на Бургас ще е гимнастичка, ориса я кметът
60231
Първото ин витро бебе на Бургас ще е гимнастичка, ориса я кметът
  • Първото ин витро бебе на Бургас ще е гимнастичка, ориса я кметът

Първото бургазлийче, заченато в Звеното по асистирана репродукция на МБАЛ - Бургас ще стане гимнастичка, пошегува се кметът Димитър Николов и изрази надежда, когато порастне тя да стане почетен гражданин на Бургас. Той ориса високата цели 50 сантиметра Катрин да бъде здрава, да слуша много майка си и баща си и да остане да живее и работи в Бургас след време.
На празника Бобинден, по стар стил, първата рожба в семейството на 28-годишната Красимира и Величко Русеви е плод на 4-годишни надежди за бебе. Сега щастливото семейство си пожелава второ дете, но по естествен път.
Двамата избрали бургаския ин витро център, заради доверието към екипа и компетентността на д-р Табакова.
По думите на Красимира, която е избрала да кръсти детето на баба му Керанка, процедурата не е сложна, а резултатът от нея е бърз. За появата на Катрин на бял свят основна подкрепа е оказал общинският фонд за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, по който Красимира е кандидатствала.
Благодарности към кмета Димитър Николов отправи и д-р Георги Матев.
Само за 2012 година двойките, които имат медицински картони и провеждат лечение в Звеното са 374. То се посещава от пациенти, както от Бургас, така и от други областни центрове. Доказателство за това е първото бебе, заченато в Звеното, което проплака на 27 декември миналата година в Стара Загора.
Община Бургас оказа основна подкрепа за изграждане на Звеното по асистирана репродукция и за финансиране на ин витро процедурите. На изписването присъстваха още зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Георги Матев и началникът на Родилното отделение д-р Антонио Душепеев.

Чуйте повече от майката и таткото на малката Катрин в звуковия файл: