Първанов се шегува с Бойко Борисов
Първанов се шегува с Бойко Борисов / Sofia Photo Agency
Първанов се шегува с Бойко Борисов
45008
Първанов се шегува с Бойко Борисов
  • Първанов се шегува с Бойко Борисов

„Проява на стратегическо държавническо мислене е решението държавният ТЕЦ „Марица-изток 2” да купи отбора на „Берое” Стара Загора”. Така президентът Георги Първанов коментира иронично в Бургас правителственото решение енергийната фирма да стане спонсор на футболния тим. Първанов представи в града своя отчет за свършеното през двата мандата като държавен глава.

„Има и други градове – областни центрове, които с основание също ще поискат някой и друг лев за своите футболни клубове”, продължи в същия тон президентът. Той подчерта пред събралите се в залата на Бургаската опера, че когато правителството разбрало за вече написания негов отчет, експресно направило свой такъв, за свършеното от него, но той бил пълен с „кухи административни актове”, без да бъде обърнато внимание на политиката в действията.

Георги Първанов добави, че широко коментираният „Голям шлем” в енергетиката, събрал в себе си петролопровода „Бургас-Александруполис”, газопровода „Южен поток” и АЕЦ „Белене” е „нещо много мащабно и непостигано досега в българската дипломация”. Той още веднъж иронизира спонсорството на отбора „Берое” от топлоелектрическата централа, наричайки го „събитие в българската енергийна политика”.

Чуйте в звуковия файл Президента Георги Първанов