/ Снимка: Лалка Димитрова
Районната прокуратура в Бургас внесе протест срещу решението на съда, който по-рано пусна под домашен арест 38-годишния Милен Стойчев, обвинен за серия от измами в социалните мрежи, които извършил с фалшива самоличност на жена.

Милен гледал тежко болна баба. Много е стресиран

Милен, по известен като „Спас“ номер 2 /друг наш сънародник, извършвал измами в социалните мрежи/  беше арестуван от полицията през ноември м.г., след като в продължение на две години под името „Мария Василева“ заблудил няколко десетки души, основно мъже, че е самотна красавица, която бедства с болната си майка си в Гърция и има нужда от пари, за да се прибере.

Виртуално - Мария, реално - Милен, завлякъл над 100 души с измами по Интернет

Обвиняемият е трайно безработен, като средствата за издръжката му са генерирани от престъпната му дейност“, посочват от прокуратурата и допълват: „В мотивите си за изменението на мярката за неотклонение на Милен, съдът е посочил, че средството, с което се предполага, че е използвано за извършване на престъплението-компютър, е иззето и обвиняемият няма физически достъп до банковите сметки, използвани за извършване на престъплението.

Т.е. отнети са му средствата, необходими за извършване на престъпление, подобно на това, в което е обвинен. Но съществуват достатъчно други известни съвременни средства за комуникация в интернет, например смартфон, а и не е невъзможно обвиняемият да се снабди в дома си с каквото и да било техническо средство за работа с интернет“.

Очаква се решението на Апелативния съд в Бургас.