Милен Стойчев беше доведен под засилена охрана в Съдебна палата - Бургас
Милен Стойчев беше доведен под засилена охрана в Съдебна палата - Бургас / Лалка Димитрова
Мъжът събрал 40 000 лева от състрадателни хора, представял сълзлива история за бедстващо момиче в Гърция
От един профил събрал 40 бона
95246
От един профил събрал 40 бона
  • От един профил събрал 40 бона
38-годишният бургазлия беше доведен в Бураския окръжен съд, където в този час се гледа мярката му за неотклонение

Виртуално – Мария, съблазнителна красавица, бедстваща в Гърция с болната си майка, реално Милен - реабилитиран, безработен мъж от Бургас. С тази схема 38-годишният Милен Стойчев успял да измами над 100 души и за отрицателно време да инкасира по сметката на баба си над 40 хиляди лева. Парите били преведени от състрадателни хора за връщането на злощастното семейство в Бургас. Това разкриха на пресконференция председателят на Апелативната прокуратура Любомир Петров, зам.шефът на магистратурата Йовита Григорова и шефът на Областната дирекция на МВР – старши комисар Калоян Калоянов.

Десетки станали жертва на измамник в социалните мрежи

Измамникът е е заловен след съвместна операция на прокуратурата и полицията. До ареста му се стигало след сигнал на гражданин до „Икономическа полиция“.

Арестът на 38-годишния интернет-измамник Милен Стойчев бе обявен на извънреден брифинг в Апелативната прокуратура.
Снимка: Лалка Димитрова


Разследването установило, че  схемата действала безотказно от 2014 година досега. Още преди три години Милен регистрирал фалшив профил в сайт за запознанства. Поставил снимка на симпатично момиче, а пред виртуалните си приятели - предимно мъже, споделял в интернет за „личната си драма“. Събраните контакти от сайта за запознанства, прехвърлил във Фейсбук. Така състрадателните му приятели започват да пращат суми от 10 до 250 евро, каза старши комисар Калоянов. Парите постъпвали директно по банковата сметка на баба му - Марийка Василева.

Жена загуби всичките си пари, станала жертва на измама във Facebook

„След създаване на сълзлива история, която да предизвика състрадание, се е стигало до превеждане на различни суми. Колегите продължават да работят и най-вероятно ще излязат и други измамни действия, очакваме да има и други сметки“, подчерта Калоянов. „Има оперативна информация за сметки и в други банки и други схеми на измами. Внесено е искане за разкриване на банкова тайна“, съобщи административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров.

Психолог разкри как е изградил образа си измамникът от Facebook

При претърсването на дома на Милен е иззет лаптопа му, много сметки, бележки на теглене на суми от банкомати. Ако бъде признат за виновен, Милен Стойчев може да получи от 1 до 8 години затвор, каза Йовита Григорова
 

.
netinfo

Преди минути Милен Стойчев бе доведе под засилена охрана в Съдебна палата - Бургас / на основната снимка/, където магистратите ще гледат мярката му за неотклонение. Заседанието ще започне в 15.00 часа. Очаквайте подробности.