Станислав Стоянов бе върнат зад решетките само два месеца след като бе пуснат под домашен арест.
Станислав Стоянов бе върнат зад решетките само два месеца след като бе пуснат под домашен арест. / Снимка: Лалка Димитрова
32-годишният Станислав Стоянов трябвало да стои в дома си, вместо това обикалял пред следствения арест
32-годишният Станислав Стоянов, който през септември м.г. бе задържан, заедно с Дияна Куртева от Сливен и обвинен в отвличане, влиза отново зад решетките, разпореди прокуратурата. Похитителят влиза отново на топло само два месеца, след като с решение на Окръжният съд в Бургас бе пуснат под домашен арест. Магистратите посочиха в мотивите си, че престоят на Станислав в ареста се е отразил зле на психичното му състояние, а експерт потвърди, че заради условията зад решетките и невъзможността да се движи свободно, той страдал от безсъние. За да му спести душевния дискомфорт, съсебният състав го прати в дома му.
Месец по-късно полицаи извършили няколко проверки в жилището му-оказало се, че той изобщо не е там. Обвиняемият не бил открит вкъщи на 18 декември м.г., както и на 19 и 27 януари.

Свидетели пък разказали, че видели Станислав навън на 3 и 21 януари, като на 3 –ти е бил забелязан зад сградата на ОД на МВР Сливен, където се намира следствения арест. Мъжът направил опит да се свърже с приятелката си  Диана, която също е обвинена за престъплението.

Припомняме, че през септември м.г. Станислав, заедно с Дияна, устроиха капан на 30-годишен мъж от Бургас, който работел като шофьор на ТИР в Германия, отвлякоха го, а след това го заплашиха да разрежат пръстите му с лозарска ножица, ако не им каже кодовете на банковите си карти.

До този кошмар се стигна, след като мъжът се запознал с Дияна в социалните мрежи, където тя се представяла за самотна, но любяща майка. След това успяла да пресуши сметките му.