Бенчо Бенчев
Бенчо Бенчев / Снимка: Лалка Димитрова
Бургаската районна прокуратура внесе обвинителния акт срещу бившия общински съветник и кандидат за нова мандат в местния парламент Бенчо Бенчев. Предприемачът е обвинен за това, че в от 2 до 4 август м.г. е съдействал на Димитър Желязков-Очите да се укрие от властите у нас. Бенчев е подведен под отговорност по три текста от Наказателния кодекс. 

А именно: На 2 август м.г. е транспортирал Желязков с лек автомобил от Солун, през границата между Република Гърция и Република Турция до Истанбул, а за времето от 2 до 4 август 2018 г.. му предоставил за ползване стая в хотел "Рамада", която била резервирана на името на Бенчо Бенчев.

Тоой е подсъдим и затова, че в спалня в дома си държал 57 броя фабрични патрона, без да има надлежно разрешително за това, ловна карабина и 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, както и три пистолета с 90 бр. боеприпаси за тях, като не взел необходимите мерки за сигурност и мерките, предвидени в надлежните законови правилници, наредби или инструкции.

Очаква се Районен съд – Бургас да насрочи дата за провеждане на разпоредително заседание по делото. 

"Истината е, че съм невинен. Вечер не мога да спря, опитвам се да разбера какво престъпление съм извършил и не мога да разбера"- С тези думи Бенчев коментира пред журналисти повдигнатите срещу него обвиняния.  И допълни: "Когато пътувах с Димитър Желязков, той не се издирваше, така че не мога да крия нещо, което не се издирва".