Районна прокуратура - Бургас разследва нападението над шофьор на линейка, който се е отзовал на повикване след пътен инцидент, при който е пострадало дете. Това съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

По случая са задържани шестима мъже на възраст между 26 и 43 години. Инцидентът е станал на пътя между Руен и Ябълчево ден преди Великден. Водачът на линейката е реагирал на сигнал за пътен инцидент между лек автомобил и каруца, в която имало осемгодишно дете, получило наранявания.

БЛС за нападнатия шофьор на линейка: Подобно поведение е нагло и оскърбително

При медицинския преглед, извършван от страна на служители на “Спешна помощ“ - Руен, майката на пострадалото дете - 32-годишна жена, започнала да крещи и да се държи агресивно.

Жената била подкрепена от нейни близки във видимо нетрезво състояние. Заедно те нападали шофьора на линейката, като му нанесли удари с юмруци по лицето и цялото тяло. 

Роднини пребиха шофьор на линейка, опитал да окаже помощ на ранено на пътя дете

От Районната прокуратура в Бургас информираха, че престъплението е квалифицирано по чл. 325, ал.1 от НК. По досъдебното производство са разпитани свидетели, сред които и самият пострадал. Иззети са видеозаписи, които да спомогнат служителите на Областната дирекция на МВР - Бургас да установят извършителите на деянието.
Предстои да бъде извършена и медицинска експертиза, чието заключение да установи конкретните наранявания на пострадалия.