/ istock
Повече от 36 часа жители са оставени без вода при 35-градусовите жеги в квартал Инцираки в Свети Влас. Те твърдят, че са си заплатили разходите по водоснабдяването, но въпреки това водата е спряна, не заради авария, предаде БНТ.

В крайна сметка късно следобед водата е пусната, но от ВиК Бургас са подчертали, че това е временно решение, защото има неплатени задължения в размер на близо 60 000 лева към дружеството.

"Бяхме два дена без вода и вчера вечерта водата беше пусната, но ни беше казано, че това е временно решение", каза Ана Бобчева.

"Плащаме си водата, но тя е спряна. Според думите на управителя на мрежата имало 60 000 неплатени сметки. Всъщност заради няколко потребителя се държи целия квартал без вода с някакви искания, които трудно могат да се удовлетворят", коментира Йордан Виденов.

"На 11 юни ни беше прекъснато водоподаването. От страна на ВиК Бургас разбрахме, че техния партньор ДЗЗД "Чиста вода", който инкасира от нас суми за изразходената вода, не е направил плащания за малко повече от 57 000 лева. И от ВиК Бургас изискват ние да ги платим, солидарно, като всички ние разполагаме с разплащателни документи, че редовно си плащаме водата", подчерта Гергана Ангеловска.

Хората обясниха, че плащат сметките си за вода на ръка на инкасатор, който е от ДЗЗД "Чиста вода"собствениците на водопровод, плащат на ръка пари на инкасатор, а не директно на ВиК Бургас.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНТ