/ Снимки: Лалка Димитрова
Борисов: Хич не ми отиват китки
101613
Борисов: Хич не ми отиват китки
  • Борисов: Хич не ми отиват китки
Премиерът Бойко Борисов даде старт на строителството на обхода на Поморие - последния етап от пътя Бургас-Слънчев бряг. "Реализацията на проекта е дълго очаквана в региона, изграждането на участъка е проектирано още преди 40-години", каза кметът на Поморие Иван Алексиев.

Премиерът Борисов за тол системата: Без пари, такси и данъци нищо не може да се направи

“На кой конгрес на БСП са го проектирали този път - 17-18?!“, риторично попита министър-председателят преди лично да извърши оглед по цялото трасе. То е с дължина 6 километра, а стойността му е 20 милиона лева.

Снимки: Лалка Димитрова

Снимки: Лалка Димитрова

„Затова са толкова парите - еколозите да знаят, с археолозите се разбрахме - всичко е направено - шумозащитни стени, за гущерчета, врабчета, за птици, предпазни стени- всичко, което пише в литературата“, подчерта Борисов.

Бойко Борисов: Догодина възстановяваме програмата за саниране

И поясни, че оскъпяването е и заради факта, че част от пътя преминава и през блато. „Всичко е блато, строителите даже може да се правят кални бани, докато работят“, отбеляза премиерът.

Снимки: Лалка Димитрова

„В момента караме инертни материали и бетонни части, от мостовете на „Хемус“ и „Тракия“, които се раздаваха. Това са по 16-17 камиона на ден, иначе пътят ще потъне“, посочи Бойко Борисов.

Димитър Бойчев: Строителството на обхода на Поморие стартира през май

Максималният срок за изпълнение на проекта е 10 месеца, но очакванията са, че ще бъде реализиран по-рано от предвиденото. "Ще се строи цяло лято, две фирми работят едновременно.

Вече е осигурено и алтернативно трасе, по което да преминава строителната техника, за да не се пречи на основния път. Паралелно с това ще се направи и обхода от АМ „Тракия“, който ще отвежда трафика към курортните селища, без да се влиза в Бургас", каза премиерът.

Снимки: Лалка Димитрова

На събитието присъстваха още кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николова, градоначалниците на Средец Иван Жабов, на Малко Търново Илиян Янчев, на Царево Георги Лапчев, на Приморско Димитър Германов и на Камено Жельо Вардунски, народни представители и десетки местни жители. „Заповядайте една българска роза“ - с тези думи пък посрещнаха Борисов жените от фолклорния ансамбъл на Ахелой.

„Хич не ми отиват китки“, каза премиерът, но пък закичи с цвете присъстващите жени: „Я да ви турим тук един божур“, заяви Борисов преди да се отправи за инспекция на строителството на спортната зала „Арена Бургас“, както и към сградата на Филхаронията, на която предстои ремонт.

Как жителите на региона посрещнаха премиера и какво каза Бойко Борисов, чуйте в звуковия файл: