Представят Царево пред  чужди дипломати
Представят Царево пред чужди дипломати / netinfo

Възможностите за развитие и значимите за община Царево проекти, както и перспективите й за развитие на туризма ще представи днес на среща с дипломатическия корпус кметът на общината Петко Арнаудов. Събитието се организира съвместно с Министерството на външните работи.

Дипломатическия корпус пристига в Царево воден от от зам.-министъра на външните работи Радион Попов. Сред гостите ще бъдат посланиците на Кувейт, Мароко, Судан, Сирия и Иран, почетните консули на Русия, Румъния, Беларус и генералният консул на Турция в България. Целта на срещата е да се търсят потенциални инвеститори за значими проекти на община Царево , както и за рекламирането й като туристическа дестинация.


Община Царево е сред най-динамично развиващите се общини в България. Тя заема престижното трето място в изготвената от Националното сдружение на общините качествена характеристика на всичките 264 български общини по отношение на техните възможности да кандидатстват за кредитни средства по оперативни програми и евентуални източници за съфинансиране или за техническа помощ при проектиране. В класацията пред нея са Банско и Несебър. След община Царево в класацията се нареждат Приморско, Созопол, Поморие, Варна и Бургас.