Предложиха Бургас за домакин на зимна олимпиада
Предложиха Бургас за домакин на зимна олимпиада / Гинка Попова
Предложиха Бургас за домакин на зимна олимпиада
25380
Предложиха Бургас за домакин на зимна олимпиада
  • Предложиха Бургас за домакин на зимна олимпиада

Снегове и виелици връхлетяха Бургас и региона. Стреснатите граждани и селяни се кръстеха уплашено и точно когато си мислеха, че не може да стане по-лошо, тогава започна петъчното шоу „Шведска маса”.
Темата за разискване беше „Как се справи общината с почистването на снега” и настана колективна лудост...
 
Първо звънна младеж от най-известната фитнес зала в комплекс „Изгрев” и каза, че общината нищо не е почистила. После обясни, че лично той е почистил тротоара пред залата си, бил почистил и ушната си кал чак, но общината нищо не била направила.

Но страшното предстоеше…

Кандидатурата на Бургас за зимните олимпийски игри пред 2028 година (ако изобщо тогава има такива игри) издигна слушател на идиотското шоу „Шведска маса”. Налудничавият фен на шведската стомана, шведската тройка и шведките аргументира предложението си с непочистения сняг по улиците на общината. Освен това, щом грузинският Сочи можел, защо и Бургас да не можел.
Човекът предположи, че до 2028 година снежните преспи така и така няма да бъдат почистени и затова призова да се спечелят пари от това положение.
Слушателят, който нарече себе си „бизнесмен”, пожела в публично-частно партньорство да построи лифт, ски-влек и пързалки към и от комплекс „Меден рудник”, а според него от началото на Морската градина по улица „Богориди” можело да се направи ски шанца и всеки скиор да се засилвал по нея и да се пльосвал пред общината.
Водещите Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон се хилеха глупотевично на тези бизнес-оферти.
 
Слушател с прозвището „бургазлия” също взе отношение по наболелия снежен проблем. Той изрази мнение, че почистването в града е прилично и призова младите да не се оплакват, а старите набори да си залепят левкопласт върху подметките и нямало да се хлъзгат.
 
Екзалтираният слушател Божидар изрева гневно в ефира, че в к-с „Меден рудник” е като на Еверест и описа картината със следните багри:
„Тук бабите по улиците са с вирнати крака и разкекерчени, а дядовците са нападали до бабите със счупени носове”..........................
После добави, че снегът бил затрупал старите хора под пейките и при всяко копване с лопата от преспите изскачал пенсионер.
Накрая изрецитира авторската си лирика, посветена на едно теле, което пасяло едни марули. Строфите му преминаваха плавно от дактил към амфибрайхий, дори стигнаха до анапест и тогава Максимовсон и Калудовсон изпаднаха в еуфоричен делириум, като същи пейзани на селскостопански панаир.
 
Валя пък разказа, че преди години била на гости в Полша и там при -25 градуса и силни снеговалежи улиците били много по-чисти от бургаските.
Хм, ами то и полякините са сигурно по-хубави от бургазлийки, ама да не се заяждаме.
 
Гневният Радостин Русев поиска думата и запопържа кмета, администрацията и цялата община. Ама ругаеше ги зверски.
Бесният данъкоплатец обяви улица ”Сливница” за шампион по непочистеност и прогнозира, че от фирмите по почистването ще махнат снега от там някъде около абитуриентските балове.
И когато го попитаха къде все пак е почистено, човекът отвърна „В Поморие”.
Накрая каза, че Бургас бил проходим град, ама при зимни условия.
 
Добрият и човечен Ники Тодоров изрази мнение, че пътищата са супер, защото всички са отишли на работа, пък после призова да изчистим сами пред блоковете и къщите. Така сме щяли да спестим 2 милиона лева от общинската хазна.
 
Ники Константинов призна, че си излекувал запека, докато слушал монголски рап и китайска поп-музика в предаването „Шведска маса”.
Колкото до професор Генчев, хабилитираният преподавател по „овцевъдна макроикономика” и „съвременна моржова азбука” разкри, че в йога клуб „Дъскотна” се хващат за ръце, после се хващат за палците и разтварят чадър и докато навсякъде валяло, при тях греело слънце.
Накрая професорът излезе от безбрежието на академичната си мисъл и оповести, че заради непочистения сняг в бургаската Морска градина ще се състи гигантски слалом.

Проучването на младото дарование Стан Димитров, когото приятелите му наричат „Стан”, а тружениците в Дарик - „Станчу”, установи, че едни хора определят улиците като почистени, а други хич даже.
 
В сериала „Непресъхващо лове” пак нямаше секс, ама съвсем никакъв. Главният сценарист запокити Стамат и Хортензия в океан от битовизми, където те започнаха да се давят. В поредната серия двамата влюбени свикаха съседите на парти. Но тази част свърши преди гостите да са дошли.

34 баби сформираха група във фейсбук „Аз искам секс за Стамат и Хортензия”, а поп Станойко от храма в село Малка бучка изнесе проповед на тема „Прекален светец и богу не е драг или за вредата от прекомерното въздържание”. Заради липсата на интимности между героите на сериала на Токийската борса цените на акциите на порно компанията „АНАЛ И ТИЦИ” се сринаха.
 
През цялото време Максимовсон се оплакваше, че не е добре и че се разболява, но нито една аптекарка или лекарка не се трогна, затова човекът издържа геройски предаването зад микрофона и над пулта.
Предаването беше мъчително за слушане и заради гърлените крясъци на монголски рапъри и принизителните процвилвания на китайско трио. 
 
Но все пак в един момент поредното мозъчно безумие на Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон свърши. 
Оказа се, че клас от средношколци в бургаско училище слушал предаването по време на час и двамата се скараха на учениците с думите:
 
„Слушайте учителката, а не нас, защото ние не слушахме нашите преподаватели и вижте ни докъде стигнахме сега.
Всеки петък правим най-идиотското предаване в ефира над Бургаския залив. Ужас!!!”
Край на цитата.

В рубриката „Безум”, която се явава нещо като конкурс за безумна поезия стихотворението за телето на слушателя Божидар спечели категорично надпреварата:

Марули, марули, марули - 
безкрайно зелено поле.
А там сред полето се пули
едно кривогледо теле.

Паси си, теленце, паси си
таз сочна, зелена трева!
Как искам при тебе да дойда
и с кеф да паса, да паса...


Чуйте екстракт от чудовищната петъчна простотия в звуковия файл под снимката