/ netinfo
За девети пореден път в двете сгради на СУ „Иван Вазов“-Поморие отвори врати благотворителният коледен базар „Детска звезда”. С много старание ученици, родители и учители и тази година подредиха десетки шарени щандове, отрупани с лакомства, играчки, ръчно изработени картички, сурвачки и сувенири. 

Проектът на Поморие „Дом на изкуствата” получи одобрение за финансиране

Целта на хуманната инициатива е със събраните средства да се помогне на младежите от фондация „Свети Мина“, като част сумата традиционно се заделя и за поморийските ученици със специални образователни потребности.

Тържественото откриване бе съпътствано от кратка празнична програма, изнесена от учениците във 2.А. и 2.В. клас. Изпълненията им бяха аплодирани от кмета Иван Алексиев, председателя на Общински съвет-Поморие Адам Адамов и общински съветници.

Поморие и Ахелой спазиха традициите на Никулден (СНИМКИ)

Няма нищо по-хубаво от това да помогнеш на някого и да го накараш да се усмихне. Аз се радвам и Ви благодаря, че за поредна година организирате този базар, защото така се възпитават добри хора и се дава ценен пример на цялото ни общество. Това каза кметът Иван Алексиев и добави: Вдъхновена от Вашата инициатива, Община Поморие също стартира благотворителна акция„Сърцето на Поморие“. Нека да пълним това сърце, защото е в помощ на нашата болница и на най-малките!

Народният представител Ася Пеева също присъства на откриването и поздрави всички за вниманието и обичта, с които подхождат към кампанията. Базарът ще работи до сряда и всеки, който има желание, може да посети сградите на СУ „Иван Вазов” и да подкрепи каузата.