Полицията провери близо 30 дискотеки в Бургас за пълен контрол
Полицията провери близо 30 дискотеки в Бургас за пълен контрол / netinfo

27 увеселителни и питейни заведения с удължен работен режим в Бургас са проверени от полицейските служители, съобщават от там.
Проверките са направени след среща на Директора на ОДМВР - Бургас - Калоян Калоянов, Началника на отдел „Охранителна полиция" при ОДМВР - Бургас - Иван Вълков, представители на охранителни фирми и управители на заведения, проведена в края на миналата година.
На част от заведенията са дадени предписания, свързани най-вече с монтиране на надеждно видео-наблюдение в и около обектике,оборудване с мобилни метал-детектори и при възможност стационарни рамки на метал-детектори, което да позволи осъществяване на проверка без физически контакт, спестяване дискомфорт на клиентите и гарантиране 100 % откриване на метални предмети, сред които евентуално огнестрелно или хладно оръжие.
В протеклите полицейски проверки изрично е анализиран пропускателния режим в дискотеките като е наблягано на недопускането на непълнолетни лица, механизмът за осъществяване на пропускането в заведенията и наличието на работещи видео-камери на входа на обектите. Не на последно място служителите на реда са наблегнали на плановете за пропускателен режим, които се изготвят от охранителната фирма, гарантираща безопасността в обектите.